Пн-Пт: 9:00-18:00
Сб: 9:00-15:00
Вс: выходной
0
Наши предложенияНаши предложения
Главная > Статьи > Як правильно обрати булер’ян. Типи булер’янів, принцип їх дії.

Як правильно обрати булер’ян. Типи булер’янів, принцип їх дії.

Як правильно обрати булер’ян. Типи булер’янів, принцип їх дії.

Печі опалювальні серійно випускаються шести типорозмірів для опалення приміщеннь об’ємом від 100 до 1300 м³ з максимальною тепловою потужністю від 6 до 45 кВТ відповідно.

Для того щоб купить булерьян вам необхідно знати де і для чого ви його будете використовувати. Це може бути як житлове (дача, дім), так і виробниче приміщення (цех, склад, гараж).

В першу чергу необхідно виміряти об’єм опалювального приміщення в метрах кубічних. Для цього використовуємо формулу:

V = ВхШхД м куб.

В – висота приміщення м

Ш – ширина приміщення

Д – довжина приміщення

Після того, як прорахували об’єм опалювального приміщення Ви можете выбрать дровяную печь. Якщо у вас опалювальна площа 100 м³ обираєте по індексації відповідний тип булер’яну 00.

В залежності від того, яке приміщення буде опалюватись в першу чергу звертайте увагу на такі аспекти:

● Обирайте сертифіковану продукцію заводської якості.

● Товщина металу має бути не меше 4 мм. Чим менша товщина металу, тим меншим буде період експлуатації обладнання.

● Шви зварювання мають бути якісні.

● Перевіряйте якість ущільнювача. Він може бути базальтовий або склокерамічний.

● Дверцята булер’яну мають закриватися герметично, щоб уникнути потрапляння димових газів в приміщення.

● Фарба має бути термостійка, щоб уникнути хімічних випаровувань при нагріванні.

Види булер’янів їх переваги і недоліки:

За принципом роботи булерьяни бувають двох видів:

Булерьян з водяним контуром:

Переваги:

Ідеально підходить для житлових приміщень. Являється модернізованим варіантом повітряної печі. Його робота полягає на нагріванні рідини (вода, антифриз), яка курсує по системі опалення по водяному контуру.

Водяний контур – більш ефективне рішення обігріву будинку. Вода остиває набагато повільніше за повітря. Це повязано з її теплоємністю. До водяного контура можна підключити велику кількість радіаторів, а при використанні циркуляційних насосів організувати довгу схему з трубопроводів.

В булерьян с водяным контуром не потрібно часто підкидувати дрова. Система довгого горіння звільняє від частого обслуговування.

Недоліки:

Що стосується обігріву приміщення ніяких недоліків печь булерьян немає. Вони стосуються його чистки. Недопалки потрібно чистити через камеру завантаження. До того ж булерьяни займають багато місця.

Булер’ян конвекторний:

Нагріває повітря і забезпечує його рівномірний розподіл по приміщенню. Топка складається з двох камер. В основній камері – горіння відбувається в режимі тління. Друга камера оснащена форсунками для подачі повітря всередину камери завдяки чому досягається високий рівень ККД і відбувається дожиг вторичних пічних газів.

Переваги:

● Однієї закладки дрів вистачає більше ніж на 6 годин горіння (Все залежить в першу чергу від потужності самого булерьяну).

● На варочній поверхні можна готувати їжу.

● Піч швидко нагрівається. Гаряче повітря рівномірно розприділяється по всьому приміщенні і прогрівається протягом двадцяти хвилин.

● ККД вищий ніж в булерьяну з водяним контуром і складає 70%.

● Не потребує важкого обслуговування. Лише встановлення та експлуатація.

● Обігрів приміщення відбувається рівномірно.

Недоліки:

● Булерьян і його аналоги працюють виключно на твердому паливі дровах.

● Обовязкова необхідність в утепленні труби, при цьому не важливо з якого матеріалу вона буде зроблена з цегли чи металу.

● Поскільки булерьян буде нагріватись до 120 °C – це буде спричиняти горіння пилу на його елементах.

● Під час згорання твердого палива утворюється дим, тому виробники рекомендують виводити димохід на висоту не меншу 5-7 метрів від верхнього краю печі.

Рекомендації для покупців

Ретельно обирайте место установки булерьяна. Воно має відповідати пожежній техніці безпеки та мають бути дотримані беспечні відстані до горючих матеріалів.

Для того щоб досягти максимального ККД необхідно використовувавти сухі дрова твердих порід.

При встановленні враховуйте як нагріте повітря буде розприділятись по приміщенню.

Встановлюйте піч на негорючу підставку (мінімальна висота 20 см).

Підлога напроти дверці булеряну має бути із вогнетривкого матеріалу.

Тепловой екран для булерьяна можна придбати в готовому вигляді або зробити власноруч. Для цього беремо металічний лист і кріпимо його до стіни так щоб відстань між булерьяном і стіною була не менше 50мм. Ця відстань має дотримуватись впродовж всього листа. За рахунок цього між пічкою і металічним листом буде утворюватись гарячий потік повітря який підніматиметься вверх і забиратиме тепло з захисного екрану. Це зменшить нагрівання стіни.

Експлуатація булер’яна

Першу протопку проводимо в провітреному приміщенні при відкритих дверях і вікнах, або на вулиці поза приміщенням.

Перед експлуатацією переконайтесь у правильному функціонуванні всих елементів печі. Чистка печі проводиться не рідше одного разу на два місяці.

Слід також систематично очищати від пилу та інших сторонніх предметів, канал припливу свіжого повітря в приміщені.

Перед розпалом печі встановіть регулятор – газифікатора і регулятор потужності в повністю відкрите положення.

Для розпалювання використовуйте папір і тріски, в міру розгорання додавайте в топку паливо, до її повного заповнення.

Через 2-3 хвилини після того, як паливо добре розгориться, закрийте дверці топки та прикрийте на ній заслінку регулятора потужності і тільки після цього закрийте заслінку регулятора – газифікатора. Тим самим ви перелаштовуєте піч в режим газифікації.

При повністю закритих регуляторах потужності і газифікації ККД час роботи печі буде найбільшим.

Необхідну інтенсивність горіння встановлюйте зміною положення обох регуляторів. Їхнє становище визначається дослідним шляхом і залежить від якості дров, конструкції димоходу, погодних умов.

Перед додаванням палива переведіть піч у режим інтенсивного горінння, для цього для початку повністю відкрийте заслінку – газифікатора, потім через 2-3 хвилини, плавно відкрийте газифікатор потужності і лише тільки після цього відкрийте дверцята топки. Додайте паливо, закрийте дверцята та встановіть регулятори в колишнє положення.

Перед видаленням золи дайте паливу цілком перегоріти і охолонути. Золу повністю видаляти не слід. Завжди залишайте шар попелу висотою до 50 мм (це приблизно до нижнього краю дверцят).

Шар золи необхідний для захисту нижніх труб від прогорання, а також служить термоізоляцією нижніх труб для створення в них конвекційного потоку.

15.07.19

Отзывы

К сожалению отзывов нет, однако у Вас есть шанс быть первым!

Полезная информация

НАШ АДРЕС:
г.Черкассы,
ул.Надпильна
(Ильина), 218

 (098) 274-71-22

 (073) 445-12-00


ГРАФИК РАБОТЫ:
Пн-Пт: 9:00-18:00
Сб: 9:00-15:00
Вс: выходной

 teplodim24@ukr.net

 Перезвонить мне


ВНИМАНИЕ:
Онлайн заказы
сделанные в
нерабочее время
обрабатываются
на следующий
рабочий день


ПРИНИМАЕМ К ОПЛАТЕ:
Всего: 212663 Сегодня: 72
Programing & Design by: © DOHC. SEO: © Aweb. Powered by: © DoNS 1.7. 2018-2021. Разработка сайтов
MENU
Перезвонить мне
Добавление отзыва